Adderat effektförbrukning på status-sidan

Nu har jag lagt till en graf som visar effekförbrukning över dygnet på status-sidan. Loggar de flesta värdena till en mysql-databas och med hjälp av lite php-kod skapas denna graf.

Har lite funderingar att utveckla detta med fler grafer, bla dT (deltaT) för värmepumpen. dT är intressant när utetemperaturen sjunker under noll. Jag vill nämligen sänka cirkulationen genom värmepumpen om dT blir för lågt. Hade varit önskvärt att IVT kunde varvtalstyra cirkpumpen för värmepumpen men den funktionen finns inte i IVT 290 A/W. Som det är nu har cirkpumpen tre lägen varav jag kör i läge 2.

Att kunna avläsa elförbrukningen är inte så roligt. Huset förbrukar i snitt ca 500W hushållsel. 400 av dessa 500W är min serverpark som står och tuffar dygnet om. Resternande 100W är kyl och frys, ventilationsaggregat samt diverse strömadaptrar. De båda badrummen har dessutom elgolv som drar en del då och då, därav sågtanden på hushållselen under nattetid.

Har sedan tidigare jagat strömtjuvar och har bla satt strömbrytare på tv-anläggningen. Dock är det rätt tydligt att det som skulle kunna minska hushållselförbrukningen rejält är en strömsnålare serverpark

/Erik


Posted

in

,

by