Sämre volym på HD-kanaler med Canal Digital

Någon mer än jag som är irriterad över att volymen är så mycket lägre på Canal Digitals HD-kanaler jämfört med SD-kanaler? Har frågat  kundsupporten och fått svaret att Canal Digital inte själva kan styra volymen mellan kanalerna. Tycker det är ett mycket dåligt svar, det är ju trots allt Canal Digital jag köper tjänsten av och de bör därmed ta sitt ansvar att tjänsten fungerar på bästa sätt. Det är inte roligt att få halvt örsprång när man växlar från en HD-kanal till en SD-kanal där volymen är så pass mycket högre än i HD-kanalen.

Kan inte de fixa detta i utsändningen får de väl lägga till en inställning i boxarna där man kan minska eller höja en volymoffset  per kanal?

Dessutom, igår kollade vi på Lets Dance på Tv4 HD. Givetvis fick vi skruva upp volymen. Allt fungerade bra tills det blev reklamavbrott, då ökade volymen kraftigt. Gissar att reklamen togs från SD-sändningen där volymen är betydligt högre?

Allt detta är grymt irriterande. Så pass irriterande att man faktiskt undviker HD-sändning om det finns en SD-sändning. Varför kan inte Canal Digital fixa detta?


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Sämre volym på HD-kanaler med Canal Digital”

  1. Mr Belker

    Har samma uppfattning som du, såna saker ska “vår leverantör” fixa i boxen om dom inte kan få sina leverantörer att fixa rätt volym-isntällning.

    det är mycket irriterande att skruva fram och tillbaka…. F.ö är volymen vid reklaminslag högre både på SD och HD-kanaler och DETTA är ännu mer irriterande….

    Ska vi dra ut på korståg mot Canal Digital ?

  2. Henri

    Jag tror att det kan ha med flerkanalsljud att göra. Tror HD-sändningarna har 5.1 ljud medans SD sändningen har 2 kanaler (stereo). Om man har en vanlig tv med två högtalare mixar den 5.1 ljudet till 2 kanaler och då blir också volymen lägre. Det är min teori