Canal Digital Video On Demand (VOD) med HD PVR 101-ST från Sagem

HD PVR 101-ST från Sagem

Har tidgare skrivit om HD PVR 101-ST och nu i dagarna släpptes en ny programvara från Canal Digital till boxen. Uppgraderingen innebär ett helt nytt användargränssnitt samt även den nya tjänsten, Video On Demand, VOD.

Om det nya gränssnittet är ett lyft eller inte har jag ännu ingen uppfattning om. Det jag har noterat är att det tar betydligt längre tid att få upp menyn när man trycker på fjärrkontrollens meny-knapp. Tillräckligt lång tid för att man skall trycka flera gånger.

Boxen har haft ett nätverksuttag som länge varit outnyttjat, men nu iom VOD så har det kommit till användning, VOD kräver nämligen en Internetanslutning för att ladda ned informationen.

Såg den första filmen via VOD idag, bildkvalitén var helt klart godkänd. Inte HD-kvalité men helt klart jämförbart med SD-kvalité. Boxen laddar ned filmen med en bandbredd på 6,1-6,5 Mbit/s och filmen mellanlagras på hårddisken. Informationen laddas ned via port 80 (http) samt att diverse kommunikation sker på port 8889.

Tyvärr är inte programvaran tillräckligt avlusad avseende VOD-tjänsten. När man ser trailers får man frågan om man skall avsluta när uppspelningen är klar. Vid vissa av dessa tillfällen craschar programvaran och boxen startar automatiskt om, vilket självklart inte är något man förväntar sig.

Dock läste jag på något forum att ytterligare en ny programvara är på gång den 18 september? Man får hoppas att den versionen rättar dessa problem.

Detta är helt klart lovande. Måste bara fixa den högljudda kylfläkten i boxen.


Posted

in

by

Comments

11 responses to “Canal Digital Video On Demand (VOD) med HD PVR 101-ST från Sagem”

  1. Lennart

    Jag fick den nya mjukvaran i morse. Sedan dess fungerar inte HDMI-utgången. Supporten vill göra gällande att det är fel på antingen HDMI-kabeln, eller på min TV! Inte tror jag på det!! Hade jag vetat detta skulle jag aldrig accepterat uppdateringen!
    Lennart

  2. Tråkigt. Här fungerade det utan problem med HDMI. Det jag dock konstaterade att många inställningar blir återställa till fabriksvärden. Bla var den inställd på 1080i än 720P. Kan du ha råkat ut för det kanske?

    Jag kör med 720P eftersom jag tycker det bättre bild än 1080i.

  3. Jonas

    Samma problem för mig mig HDMI-utgången. Jag har en tämligen gammal LG-TV. Den har native-upplösning för 720p men stödjer 1080i-signal. Innan uppgraderingen, lirade boxen perfekt med tv:n både med 720p och 1080i. Nu efter uppdateringen så vägrar boxen skicka annat än 576p-signal till min TV. Det som oroar mig är att om jag kopplar en modern datorskärm (1920×1080)till HDMI-utgången så skickar boxen 1080i-signal, vilket tyder på att den nya programvaran på något sätt är “kräsnare” med min gamla TV än vad den gamla programvaran var. Så jag förväntar mig bara ett “Tyvärr din TV är för gammal” från Canal Digital, snarare än en programuppdatering. Surt… För som sagt, det funkade utmärkt innan uppdateringen. Och bakåt kan man ju inte gå.

    “MyTv” har dessutom blivit sämre eftersom man inte har ett litet “preview”-fönster som visar den markerade filmen längre. Och till sist, vid uppstart av boxen så brakar det till helt hysteriskt i ljudanläggningen några sekunder efter att “init” visas på box-displayen.

    Både HDMI-problemet och ljudproblemet har jag fått bekräftat från Canal Digital.

  4. Chrille

    Mitt ljud försvann efter uppdateringen!

  5. M-B Sandmark

    Efter att ha haft problem hela hösten med CD så säger vi nu upp vårt abb hos dem om 14 dagar om de inte åtgärdar felen som har uppstått p gr av den nya mjukvaran.
    Fram till lanseringen hade vi inte stött på några eg problem. Åtminstone inga som man inte enkelt kunde åtgärda.
    Men efter tre byten av boxen (den fungerar tills man laddar ner den nya programvaran) och en förstörd långledighet där man bara har kunnat se vissa kanaler så har vi fått nog.

  6. Jag har två problem med senaste firmware-versionen:

    1. Boxen hänger sig vid nedstängning. Relativt ofta när jag går upp på morgonen är boxen kvar i nedstängningsfasen från gårdagen, den står och blinkar, hårddisken snurrar och fläkten går. Åtgärd: hard reset

    2. Vid uppspelning av inspelade program går ljudet ur synk och börjar hacka relativt ofta. Åtgärd: Pausa och tryck play.

  7. Gelena

    Hej,

    Har precis skaffat Canal Digital med denna inspelningsbara boxen. Blev helt shockad när vi skulle titta på TV och boxen började låta direkt, och det är rätt högt ljud så det går inte titta på TV om det inte är en aktion-film med mycket hög volym på. Är det någon som har samma problem? Är det möjligt att åtgärda detta eller måste man byta boxen?

    MVH
    Gelena

  8. Jag vet inte vilket ljud Gelena specifikt menar, men jag antar att det är ett fläktljud? Det är irriterande högt, ja. Irriterar mig dagligen på det. Har dock inte orkat bry mig ännu.

    Den andra saken som irriterar mig är att det inte finns en offsetinställning för volymen per kanal. Vissa HD-kanaler har otroligt låg volym (exempelvis Tv4-HD eller SVD HD) vilket gör att man höjer volymen för att kunna höra. Om man därefter byter till en SD-kanal – jisses, man gör nästan i brallan!

    Varför lägger inte Canal Digital in en inställning där man per kanal kan ändra en volymoffset så man kan slippa överraskningen vid kanalbyte?

  9. Gelena

    Hej Erik, ja det är just fläktljudet jag menar. Tyvärr är jag så pass ljudkänlig så jag står inte ut med det. Och ja, vi har samma problem med hög och låg volym på olika kanaler som är också oerhört irriterande. Funderar faktiskt att lämna tillbaks den inspelningsbara boxen och ta en vanlig HD-box. Man kan väll köpa en inspellningsbar DVD istället och ha den på endast när man behöver spela in.

  10. Tycker överlag att burken inte är tillräckligt stabil. Efter senaste firmware som kom för någon vecka sedan så hänger den sig när man sätter den i stand bye.

  11. Har avvecklat min HD PVR 101-ST. Känns skönt, blev mer och mer irriterad med programvaran i HD PVR 101-ST som aldrig varit stabil.