Vmware server fungerar inget vidare i Ubunty 10.04 server

I veckan försökte jag installera Ubuntu 10.04 server 64-bit med vmware server 2.0.2 men gick bet. Lade tre dagar på det innan jag gav upp och installerade Ubuntu 8.04 server 64-bit istället.

Har skaffat två nya systemdiskar, två Intel X-25-M 80Gb SSD till servern. Tog ett tag att få till hur man “alignar” partionerna med hårddiskarnas Erase Block Size, men till slut lyckades jag iaf.

Nästa steg  var att installera vmware server 2.02 i Ubuntu 10.04 vilket jag inte lyckades med. Vmware har inte släppt någon uppdatering av vmware server på mycket länge och det märks verkligen i Ubuntu 10.04. Man måste patcha källkoden med diverse fixar, men jag fick ändå inte till det. Linux-utvecklingen börjar köra ifrån vmware server om den inte uppdateras. Kanske dags att börja kika på annan virtualiseringslösning? Virtual box är en kandidat men jag vet för lite om hur det funkar.  Skall forska mer om det.

Att köra Ubuntu 8.04 är heller ingen framtid eftersom supporten går ut kommande vår. Dock fungerar 8.04 med vmware server och det var bråttom att få till installationen.


Posted

in

,

by

Tags: