Canal Digital HD PVR 101-ST från Sagem

CanalDigital_HD_PVR

Bytte box häromdagen till Sagem HD PVR 101-ST med inspelningsbar hårddisk. Innan bytet hade vi den första HD-boxen som Canal Digital erbjöd, en Sagem ITSD81 HD. Måste säga att bildkvalitén blev betydligt bättre efter bytet, både SD- och HD-sändningar.

Ett stort plus för boxen är att den lagrar det man tittar på upp till 60 minuter bakåt i tiden. Mao kan man alltid spola tillbaka och kolla på något som man missat.

Dessutom behöver man trycka på paus för att exempelvis gå och sätta på en kopp fika. När man kommer tillbaka trycker man på play utan att behövs missa något av sändningen. Det som är riktigt bra är att man då kan spola över reklampauserna, givetvis beroende på hur lång tid man tidigare har pausat sändningen.

På min minus-sida för Sagem HD PVR 101-ST står just nu följande:

  • Den är bestyckad med en liten fläkt som enligt mitt tycke låter lite för mycket när boxen blivit uppvärmd.
  • Måste dra en till koaxkabel, totalt två stycken från parabolen för att kunna spela in program på kanal som jag inte tittar på.
  • Den elektroniska programguiden (EPG) presenterar endast information om kommande program ett par timmar framåt om man inte ansluter båda koax-uttagen till parabolen
  • Den drar hela 16W i stand by. Hallå, det är 2009 nu!! En TV drar mindre än en watt i stand by idag.
  • Timeshift raderas om en automatiskt inspelning startar under tiden man “pausar”.

I övrigt har boxen ett ethernetuttag, RJ45, men det är inaktiverat enligt instruktionsboken


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Canal Digital HD PVR 101-ST från Sagem”

  1. Kan tillägga att problemet med EPG endast visade få program försvann helt när båda koaxerna kopplades in.

    Fläkten är fortfarande ett problem, har inte åtgärdat den. Vad man nu kan göra. Min tanke är att byta fläkt. Frågan är vad som sitter där och vad man kan göra för att minska fläktljudet.

  2. […] tidgare skrivit om HD PVR 101-ST och nu i dagarna släpptes en ny programvara från Canal Digital till boxen. Uppgraderingen […]