PHP stagnation!

Att bli far är inte helt lätt om man vill fortsätta med sina hobbies. Dom som känner mig vet att jag gillar att pilla med kod, särskilt PHP. Det är ett sätt för mig att fly från världen och få framförallt vara kreativ på mitt egna sätt. Men när man blir förälder uppstår en konkurrens, vilket betyder att man måste prioritera.

Det var en av mina chefer på jobbet som i höstas som ställde frågan: -“Vad skall du prioritera bort nu när du blir far?”. -“Va?” sade jag och han förklarade vad han menade, vis av erfarenhet.
Gick och funderade rätt mycket på hans ord i ett par veckor och insåg att han hade ju helt rätt. Började därför redan under sena hösten med att gå ur styrelsen i både bostadsrättsföreningen samt samfällighetsförening i det område jag bor i. Efter att Simon föddes har det kännts som ett helt rätt val.

Men vad har då hänt med PHP-kodningen? Ja, den har mer eller mindre stagnerat. Har nämligen otroligt svårt att starta upp och börja koda. Hittar alltid tusen andra smågrejor som verkar vara mer intressant när jag får möjlighet att sitta framför datorn.

Har lite små funderingar att tvinga mig själv att starta, för jag vet att om jag bara kommer igång funkar det förutom när Simon leker eller lever runt ute i vardagsrummet. Då kan jag inte fokusera eftersom hörseln och därmed hjänan koncentreras mot vad Simon och min fru sysslar med.

Min dröm och stora mål med PHP-kodandet just nu är att bli så pass klar med CMAES, som skall bli en helt ny teknisk plattform för NordicAudi:s framtid. Har kommit en bra bit på vägen men det har tagit sin tid. Närmare bestämt tre år och just därför vore det helt fantastiskt att kunna sjösätta den nya plattformen.

Hur skall jag då finna den tid samt inte minst motivation för att kunna färdigställa CMAES? Tja, den frågan är inte helt enkel att besvara. Framtiden får utvisa! Helt klart är att jag inte vill sluta koda PHP, för det är så otroligt roligt att få vara kreativ och kunna jobba med något som används av tusentals andra på Internet.


Posted

in

,

by

Tags: