Zend Certification

Har beställt en Zend Certification från företaget Zend som står bakom PHP-kärnan. Mitt syfte är att få någon form av bevis på att jag kan PHP.

Hitills har jag plöjt igenom halva studieguiden (två böcker medföljer) och säkert 85% är gammal skåpmat så det är de sista 15% som ger mig något. Utbildningen är alltså väldigt “basic”, men det finns rätt många små detaljer att snappa upp för en som har hållit på med PHP i 5 års tid.

Det som är intressant med denna utbildning är att man får se ett nytt perspektiv på hur PHP kan appliceras, vilket inte är fel. Dessvärre är det en massa dumpluggande om olika PHP-funktioner, framför allt skall man komma ihåg argumenten till en massa funktioner, och det är inte lätt eftersom PHP har en otrolig mängd funktioner.

Till min nackel använder jag dessutom Zend Studio, som är en sk IDE (Integrated Development Environment) för att koda, och den har något som heter code completion som hjälper mig med argumenten till de flesta PHP-funktionerna. Detta gör dessvärre att jag inte anstränger mitt minne tillräckligt mycket för att komma ihåg allt.
Det positiva är att man förmodligen kommer slå mindre i manualen för att leta efter den funktioner som passar mitt behov.

Examen, japps det är en examen, sker för mig någonstans i Stockholmsområdet under januari eller februari nästa år. Om jag klarar mig hamnar man på The yellow pages på Zends webbplats.

Detta är faktiskt rätt kul. En liten utmaning, för det skulle vara en stor personlig katastrof om jag misslyckades 😥


Posted

in

by