Detta är Sigge

MMM, aaah, härligt att bli kelad!
MMM, aaah, härligt att bli kelad!

Förutom att Sigge är ett begrepp och ett faktum är Sigge namnet på en av våra två katter. Sigge är cirka fem år gammal och kommer liksom Isak från katthemmet i Vaxholm. Sigge kommer ursrpungligen från Bogesund där ett par kattvänner förbarmade sig över honom en vinter när det var -25 ute då han inte verkade ha någon som brydde sig om honom. Vi adopterade honom samtidigt med Isak då vi ville ha två katter som kunde ha varandras sällskap dagtid när vi inte är hemma.

Sigge tog oss med storm. Han fullkomligt hoppade in i våra hjärtan då han är en helt makalöst underbar katt. Sigge har många egenskaper som man önskar av den perfekta katten. Han fullkomligt älskar att bli kelad. Och får han inte kel så kräver han det. Det händer rätt ofta att han hoppar upp på tangentbordet för att kräva kel om jag jobbar med datorn hemmifrån.

Han kan också smyga fram och hoppa upp i knäet för att tigga gos och sedan somna där.

Sigges kroppsbyggnad är “kraftig”. Hans tassar är riktigt stora. Om Isak är balettdansören så är Sigge arbetaren då han inte alls är lika smidig som Isak – han kör istället med kraft utan krusiduller.

Sigge vill mer än gärna sova tillsammans med oss nere vid våra fötter. Det uppskattas kanske inte alltid av oss. Ibland ger han dock upp och drar iväg.
Om man sover för länge på mornarna kommer han och väcker en. Han vill då ha mat och därefter gå ut. Av någon anledning är det just mig han väcker och inte Carina…?

Sigge är en katt som älskar att vara ute. Dock är hans “navelsträng” kort – han kommer ofta tillbaka för att titta till oss. Han är alltid i närheten av huset och kommer om vi ropar på honom. Om vi är ute i trädgården så är han ofta i närheten. Familjen får gärna komma nära och kela medan främlingar hålls på avstånd.

En utpräglad familjekatt helt enkelt. En fantastisk sådan.


Posted

in

by

Tags: