Rördragning till utedel börjar bli klar

I den orenoverade delen. Slangarna sticker upp till vänster. Det gråa Eeröret syns likaså

Nu är själva rördragningen till utedelen i princip klar så långt jag kan göra det. 22 mm isolerad PEX-slang är förlagd i avlopprören. Avlopprören är isolerade med 7 cm frigolit under, över och på sidorna.
I bilden ovan syns även ett grått rör där el och datakabel skall förläggas. I väggen till vänster skall det  borras för direkt  bakom väggen står elpannan.

När installationen är klar skall betonggolvet gjutas igen.

Utanför på gaveln. PEX-slangen sticker ut genom locken till avloppsrören. Till vänster syns det gråa röret för el och data. Längst ned i bilden syns kondensvattenavloppet.

Avloppsrören är pluggade i båda ändarna med lock som jag borrat 22 mm hål för själva PEX-slangen. Röret sluttar lite flackt mot gaveln. Har borat ett 7 mm hål undertill på respektive rör i denna ände för att släppa ut eventuellt vatten.

Att rören är täta är en fördel eftersom luften kommer stå still vilken skapar en isolerande förmåga. Dessutom måste det vara tätt, annars kan nog detta bli ett förträffligt tillhåll för möss vintertid.

Skall gjuta en sockel som värmepumpen skall stå på. Skall då passa på att smeta igen hålet i väggen med betong så det ser snyggare ut.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “Rördragning till utedel börjar bli klar”

  1. Lena Norrby

    Snyggt