Buskröjning i Roes

Buskröjning utanför stenvast (stengärsgård). Stig ses krattandes ris på gräsmattan till höger

Semestern på Gotland började torsdagen den 14 juli då vi alla tre åkte ned till vårt nya hus. Vi tillbringade ett par dagar tillsammans till Carina var tvingad att åka tillbaka till fastlandet för att jobba. Simon och jag stannade kvar. Tisdag den 19 juli fick vi förstärkning då Edit Stig och Lena kom med förstärkning.

Stig krattar

Stig hade med sig motorsågen och ett par dagars arbetsdisciplin. Ett par tråd åkte ned och så rensade vi upp ett buskage ut till tomtgräns som låg utanför stenvasten (se bild ovan). Resultatet var ett uppröjt Roes och en imponerande hög med ris som skall eldas när det  blir vinter.

Lena och Edit bedrev “backoffice support”, bland krävde Simon passning underhållning. Till slut kom dock grannarna som har barn i samma ålder, vilket underlättade rejält.

Måste säga att jag är grymt imponerad över Stigs arbetskapacitet. Över 80 år och svingade motorsågen utan problem. Arbetsdiciplinen var det heller inget fel på – ut och jobba klockan 07:00. Själv trodde jag det var semester, men så var inte fallet under denna tid iaf…


Posted

in

,

by

Tags: