Första natten i Roes

I fredags eftermiddag kom Uffe hem till Sunnersta för att lasta ett släp med prylar som skulle till Gotland. Bokhyllor, böcker och annat smått och gott lastades. Igår söndag, åkte vi ned till Gotland för överlåtelse av Roes. Våren har kommit längre här än på fastlandet och det var därför roligt att se Roes utan snö.

Dagen avslutades givetvis med att packa och plocka upp det vi hade med oss. Förra ägaren har inte tömt huset, vilket var bra. Så här stod redan ett matsalsbord för sex personer, åtta sängar med kuddar och täcken, TV, soffor etc. Vi får se vad vi får ta över.

Det är golvvärme i huset och det verkar ta en otroligt tid att värma betongplattan för att få upp värmen inomhus. På övervåningen är det oljeradiatorer (direktverkande) och där är det betydligt skönare än på nedervåningen just nu.

Fixade även bredbandet igår, efter registrering och val av tjänst på Telia.se har vi nu bredbandsuppkoppling via fiber i Roes! Tyckte 8-10 Mbit/s räcker, provade med bredbandskollen och fick drygt 12 Mbit/s i både nedladdning och uppladdning.

Utomhus regnar det rätt mycket och det sätter fingret på en konkret åtgärd – ladan saknar takrännor och stuprör. Det måste fixas i sommar för att slippa takdroppet som skvätter upp på fasaden.

Just nu sitter jag inomhus och lyssnar på regnet och fåglarna som sjunger utanför. Skall bli en intressant dag


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Första natten i Roes”

  1. Lena

    Det står inte att svärmor var med o hjäpte till, är det så att chocken fortfarande sitter i- Haha